Torpo stavkyrkje 29. Juli OLAVSLJOSET

Ein olsokkonsert med trio NORDLYS kl 18 og 19.30

Konserten blir ofte fremført rent akustisk. Musikere og sangere er: Sølvi A Dalhaug, Mezzo. Knut Arild Melbøe Fortelling, sang & gitar. Marit Karaskiewizc ,Sopran

Denne konserten består av gregoriansk sang, Olavssanger og nyskrevne, vevd inn i en fortelling fra Olavs biografi*: Det fortelles bl.a. om flere lysundere i Hellig Olavs liv, alt fra han var noen dager gammel og ble satt ut som utburd. Også da han var falt på Stiklestad, beretter sagaen om et lysunder. Og vi lar oss inspirere av Snorres kongesaga der Olav skal ha sagt: «Det kjem ei tid, ljosare enn vår, då rettferd og sanning skal stråle.»

Inngang: 250

Info: Facebook Nordlys Borealis

Arrangør: Versekompaniet

* Basert på kirkespillet Olavsljoset, fremført i Bøsnes kirke 2004-06 og i Aurskog i 2020 der Trio Nordlys stod for musikken.