...et lite Sene-gal i juli

Da er vi straks på vei hjemover, men hadde lyst til å skrive litt likevel!

Nyhetsbrev fra Møyfrid og Kristian Moskvil i Senegal

Et hei på vei og en fantastisk nyhet
Dette blir et siste, lite nyhetsbrev fra oss for denne gang. Vi er på vei mot Norge, og sommerferie.
Her får dere litt om de siste ukene, og så er vi tilbake med neste oppdatering i september.

SISTE INNSPURT – VI GLEDER OSS TIL NY UTFART
De siste ukene har vi prøvd å gjøre alt klart til vi får fullt hus fra høsten
av. Vi reiser tilbake sammen med familien Jøssang: Kari og Andres,
med barna Tomas (4), Daniel (2) og Marion (7 mnd). Nå har vi nok
senger og madrasser og stoler og skap – og et sånn noenlunde
velfungerende hus og komme tilbake til. I løpet av sommeren skal vi ha
noen samlinger med fokus på visjoner og fokusområder for høsten, og samtidig en del
samtale om hvordan vi best kan få bokollektivet vårt til å fungere. Vi gleder oss til å være sammen
med denne flotte familien, og til å være flere å be, tenke og stå sammen med.

ÅRETS MEST FANTASTISKE NYHET
Ingrid og Einar Amlie har sagt ja til å komme hit til Senegal!!!!! Vi
er skikkelig glade for å dele denne nyheten, og det er et stort
bønnesvar for oss. De har til og med barn på samme alder som
våre. I høst går turen deres til Gå Ut Senteret i Trondheim før
franskstudier på en fransktalende plass. Så er planen å komme hit
høsten 2017. Det gleder vi oss til i alle fall! Det ble kort denne gang,
men håper du gleder deg med oss

GODE HJELPERE FRA MOLDE
Det er ofte litt nedtelling i sånn like-før-ferien-tider, men hos oss var det først nedtelling til vi
skulle få finfint besøk i huset. Synnøve Risan og Kjell Nyland fra Molde, med fartstid både fra
landsbyliv og storbyliv i Mali kom to uker som volontører hit til Senegal. Det har vært til både hjelp
og oppmuntring – og har gitt mange gode samtaler.

Her bryter vi oss litt inn i nyhetsbrevet bare for å få takke for 2 fantastiske uker med familien Moskvil her i Senegal. Fellesskapet vi tilhører er Molde-fellesskapet, og vi har to misjonsprosjekt vi vil satse skikkelig på. Det ene av disse er selvsagt pionerarbeidet i Senegal, og hva er da mer naturlig enn å reise dit det skjer? Vi har hørt om gjestfriheten til folk i Senegal, men det er småtterier mot Kristian og Møyfrids gjestfrihet i Senegal! Å bli kjent med alle fire i denne flotte familien har vært en sann glede, og samtidig har vi fått innblikk i vurderingene som må gjøres når en skal formidle evangeliet til et nytt folkeslag. Dette innblikket er så viktig å ta med seg tilbake til vår menighet. Det danner også et godt grunnlag for å hjelpe andre til å få en slik nærkontakt med misjonsarbeidet. I en tid med få misjonærer, kan kanskje både team og volontører være redskap til å bidra i misjonsarbeidet? Vi håper i hvert fall at dette er aktuelt i vårt fellesskap.

HADET – OG «À DEMAIN»
Det er rett og slett aldri kjekt å si «hadet» - eller «à demain» som Oskar pleier å si på fransk – men man legger ekstra merke til hva man er takknemlig for og alle man er blitt glad i. Gode naboer, både store og små. Venner i landsbyen. Språkhjelpere som bryr seg. Vakter som gjør en god jobb. Nye, spennende naboer og relasjoner. En reiser med en følelse av at en reiser fra noe – noe og noen som betyr mye for oss. Det er på mange måter en god følelse.

Nyhetsbrevet i sin helhet med masse flotte bilder